Menu Border
Terug naar het overzicht

09 Juni 2024

Ivo Kalis: 'Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd'

Ivo maakte vijf jaar geleden de overstap van zijn toenmalige werkgever naar vdBuijsInstall, een switch die hij zelf omschrijft als één van de beste beslissingen op carrièregebied die hij ooit maakte.

 

‘Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd’
Werk en passie in balans: het verhaal van Ivo Kalis

Op werkdagen tussen half acht ’s ochtends en half vijf ’s middags is Ivo Kalis (41) als Servicemonteur te vinden bij klanten van vdBuijsInstall. Daarbuiten is hij toegewijd stadionspeaker en mediaploeglid bij de Tilburg Trappers, bouwt hij tijdens het carnavalsseizoen aan prijswinnende carnavalswagens en bezoekt hij alle concerten van de Heideroosjes. Maar bovenal is de Oudenbosschenaar partner van Saskia en vader van Justin en Emily. “Doordat mijn werk zorgvuldig gepland wordt, zijn de momenten dat ik later dan vijf uur naar huis ga op één hand te tellen.”

Ivo maakte vijf jaar geleden de overstap van zijn toenmalige werkgever naar vdBuijsInstall, een switch die hij zelf omschrijft als één van de beste beslissingen op carrièregebied die hij ooit maakte. “We zijn een familiebedrijf en dat voel je. De lijntjes zijn kort en de deur van Kees van den Buijs staat altijd open voor een praatje of een luisterend oor. Toen twee jaar geleden mijn vader plotseling overleed, kreeg ik alle ruimte en tijd om dat te verwerken. En op het moment dat tijdens de Coronacrisis de scholen dicht gingen, kregen alle werknemers de volledige vrijheid om het gezin op de eerste plaats te zetten. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe betrokken en flexibel vdBuijsInstall als werkgever is.”

“Doordat mijn werk zorgvuldig gepland wordt, zijn de momenten dat ik later dan vijf uur naar huis ga op één hand te tellen.”

Servicegerichte focus

Zoals de functietitel al doet vermoeden, ligt de focus van een servicemonteur op het oppakken van diverse servicegerichte klussen. Overal waar bij particulieren thuis, op scholen of in kantoorpanden klimaatinstallaties, ventilatiesystemen en warmtepompen aandacht nodig hebben, komt Ivo met zijn werkbus voorrijden om het probleem te tackelen.

Daarnaast worden er met een ruim aantal collega’s storingsdiensten gedraaid. Per dienst zijn twee monteurs gezamenlijk verantwoordelijk voor het buiten reguliere werkuren oplossen van storingen of onvoorziene technische problemen bij klanten. “Het voordeel van zo’n grote ploeg is dat we, buiten de kerst- en bouwvakperiode, slechts twee keer per jaar een week storingsdienst hebben. Dat is goed te overzien. Bij andere bedrijven is dat eens per drie of soms zelfs twee weken. ”

Out of the box

Waar Ivo naar eigen zeggen ‘stik chagrijnig’ wordt van repeterend werk, houden afwisseling en uitdaging hem gemotiveerd. Als lid van carnavalsclub B.C. De Duimelotjes, vergelijkt hij zijn werk als servicemonteur met het bouwen van een carnavalswagen. “Het out of the box denken wanneer er een probleem is en van niets iets kunnen maken, dat houdt me scherp. Daarom word ik ook zo blij van het bouwen aan carnavalswagens, waarmee je tijdens de optocht aan het hele dorp kan laten zien waar je al die maanden aan gewerkt hebt. Om in ijshockeytermen te spreken: tussen Nieuwjaarsdag en Aswoensdag zijn mijn play-offs, dan moet ik knallen.”

Andere passies van Ivo zijn ijshockey en rockmuziek. Als stadionspeaker, lid van het mediateam en supporter is hij samen met zijn gezin regelmatig in het stadion van de Tilburg Trappers te vinden en voor de punkband Heideroosjes reist hij heel Europa door.

Met zo veel hobby’s en een druk gezinsleven is een goede balans tussen werk en privé onmisbaar. “Dat zit bij vdBuijsInstall wel goed,” vertelt Ivo. “Dankzij mijn collega’s op kantoor is de planning altijd ruim op tijd bekend. Aan de hand daarvan kijk ik een paar dagen vooruit om te bepalen welke materialen ik nodig heb. Die haal ik in één keer op, zodat ik daar niet meer over hoef na te denken en rechtstreeks vanuit huis naar projecten kan gaan. Dat bespaart veel tijd."

Alle kans om te groeien

De bedrijfscultuur bij VdBuijsInstall omschrijft Ivo als open en betrouwbaar. Medewerkers spreken elkaar, maar ook leidinggevenden, aan op gemaakte afspraken. En wanneer er bij de oplevering van een project een probleem is, wordt er met het hele team alles aan gedaan om het professioneel op te lossen. “Dat moet ook wel,” zegt de servicemonteur. “VdBuijsInstall heeft haar naam hoog te houden.”

"Op het moment dat je laat zien wat je in je mars hebt, krijg je binnen de organisatie alle kans om jezelf te ontwikkelen en door te groeien."

Ivo is dankbaar voor alle kansen die hij in de afgelopen vijf jaar bij VdBuijsInstall heeft gekregen, want ook dat typeert de Bredase werkgever. “Zolang wij werkzaam zijn in de installatietechniek zullen we ons moeten blijven bijscholen en aanpassen. We bevinden ons in een tak van sport die elk jaar verandert en dat maakt het zo interessant. Op het moment dat je laat zien wat je in je mars hebt, krijg je binnen de organisatie alle kans om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Dat is iets wat ik bij andere bedrijven, ook buiten de installatietechniek, wel eens mis.”  

Vol vertrouwen en optimisme kijkt Ivo naar zijn toekomst bij VdBuijsInstall. De manier van werken en openheid van zaken van zijn werkgever geven hem een geruststellend gevoel. “Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd,” besluit hij.

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan vdBuijsInstall als Servicemonteur of in een andere functie? Kijk dan eens bij de vacatures op onze website of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Fijn dat je er bent!

Onze website maakt gebruik van de cookies van Google Analytics. Deze geven ons de mogelijkheid onze website te analyseren en verbeteren.

Accepteren Weigeren
Buster