Menu Border
Terug naar het overzicht

19 Augustus 2024

Johan Roks: 'Techniek is geen kattenpis'

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek met vdBuijsInstall zestien jaar geleden voelde het voor Johan direct vertrouwd. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken over de overstap, die hij omschrijft als ‘een warm bad’.

 

‘Techniek is geen kattenpis’

Johan Roks over zijn liefde voor het vak en werkgever

 

Johan Roks is sinds 2008 werkzaam bij vdBuijsInstall in Breda. Via een oud-collega kwam hij bij het familiebedrijf terecht waar hij als projectleider Utiliteit betrokken is bij de meest uiteenlopende projecten waarover hij bevlogen vertelt. Zelfs mensen die geen verstand hebben van techniek weet hij te prikkelen. “Ik vind mijn vak echt mooi en kan er uren over praten.”  

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek met vdBuijsInstall zestien jaar geleden voelde het voor Johan direct vertrouwd. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken over de overstap, die hij omschrijft als ‘een warm bad’. “Kees van den Buijs verzamelt mensen om hem heen die net zo betrokken en benaderbaar zijn als hijzelf. We staan altijd voor elkaar klaar en iedereen neemt de tijd om te helpen waar dat nodig is. Dat is precies wat ik richting opdrachtgevers aangeef wanneer ze vragen waarom ze met vdBuijsInstall zaken moeten doen.”

Klant voorop

Die betrokkenheid kenmerkt de Brabander zelf ook. Collega’s mogen hem altijd bellen en hij schroomt er niet voor om ’s avonds zijn laptop te pakken om werk af te maken. “Daar staat tegenover dat ik op ieder moment het werk uit mijn handen kan laten vallen als er thuis iets aan de hand is.” Die flexibiliteit zit volgens Johan in het DNA van vdBuijsInstall. “Hoe we met elkaar omgaan en hoe gemakkelijk iedereen schakelt; dat gaat vanzelf. Daar wordt gewoon niet over nagedacht. Net als er niet getwijfeld wordt over hoe we met onze klanten omgaan. De klant staat voorop en wanneer die een probleem ervaart, zorgen we er eerst voor dat het in orde komt. Eventuele consequenties bekijken we later wel.”

“De klant staat voorop en wanneer die een probleem ervaart, zorgen we er eerst voor dat het in orde komt. Eventuele consequenties bekijken we later wel.”

Veelzijdig en divers

vdBuijsInstall heeft haar activiteiten verdeeld over vier afdelingen: Particuliere Woningbouw, Seriematige Woningbouw, Utiliteitsbouw en Service. Johan werkt voor de afdeling utiliteit, die zich richt op kantoorpanden, scholen, distributiecentra en zorginstellingen. Samen met twee andere projectleiders draagt hij de verantwoordelijkheid voor een soepel verloop van projecten, van begin tot eind.

Hij zorgt voor de inkoop, planning en het bewaken van de financiën. De veelzijdigheid en diversiteit van zijn werkzaamheden zorgen ervoor dat zijn job hem blijft boeien. “Ik krijg veel vrijheid om mijn functie vorm te geven en er is voldoende ruimte voor ontwikkeling. Ik heb diverse studies mogen volgen en onlangs heb ik voorgesteld om interne trainingen te gaan geven. Dat soort ideeën worden altijd omarmd.”

 

Grijswatersysteem

Eén van de projecten waar Johan zeer nauw bij betrokken was, is de vernieuwbouw van het Markland college in Oudenbosch, waar vdBuijsInstall de complete W-installaties aanlegde. Volgens Johan serieuze installaties waar hij als techneut erg blij van wordt.

Ook vertelt hij enthousiast over Freshi House, het nieuwe bedrijfspand van BioFreshi. “Techniek is geen kattenpis. Dat blijkt wel uit de installaties die vdBuijsInstall in dit gebouw heeft aangebracht. Eén daarvan is een grijswatersysteem. Onder de grond wordt in vier enorme betonnen tanks 80.000 liter regenwater opgevangen, waarmee de toiletten en urinoirs doorgespoeld worden. Een regenwatermanager houdt alles bij en probeert de opslag in goede banen te leiden. Met als resultaat niet alleen minder drinkwaterverbruik, ook verkleint het de kans op overstromingen en overbelaste riolen waar we tegenwoordig vaak mee te maken hebben. Projecten als dit maken mij trots.”

 

vdBuijsInstall was betrokken bij de ontwikkeling van het bedrijfspand van BioFreshi Produce BV, gevestigd op het bedrijventerrein Rithmeesterpark in Breda, waarvoor het de gehele W-installatie mocht verzorgen. BioFreshi ging met dit state-of-the-art gebouw voor BREEAM, een wereldwijd erkend certificeringssysteem voor duurzaamheid in gebouwen en infrastructuur. Dit systeem beoordeelt de milieuprestaties van gebouwen op verschillende criteria. Het doel is om de milieu-impact te minimaliseren en het welzijn van gebruikers te verbeteren. BioFreshi ontving de hoogst haalbare classificatie: Outstanding, een prestatie waar VdBuijsInstall als W-installateur enorm trots op is.

 

Rijk en veelzijdig privéleven

Naast de bevlogenheid voor zijn werk, heeft Johan een rijk en veelzijdig privéleven. Zo geniet hij van het bereiden van de meest heerlijke gerechten met zijn Bastard, een soort Green Egg barbecue. Maar het liefst haalt hij de caravan van stal om er met zijn vrouw op uit te gaan. Samen genieten dat vind hij erg belangrijk.  Daarom zoeken ze regelmatig een leuke camping uit in de buurt van een leuke stad of mooi gebied en trekken er dan samen met de fiets op uit. Daarnaast stapt de projectleider graag op de wielrenfiets. Hoe kan het ook anders wanneer je in Sint Willebrord, sinds 2017 officieel 'hét wielerdorp van Nederland', woont. Deze hobby werd pas echt serieus toen zijn zoon Axel op zevenjarige leeftijd met wielrennen begon en meervoudig Nederlands kampioen op zowel de weg als de baan werd. Axel is inmiddels gestopt met wielrennen, maar Johan is als jeugdtrainer bij Wielervereniging Breda nog regelmatig op de baan te vinden. Even bevlogen als altijd.

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan bij vdBuijsInstall als Projectleider of in een andere functie? Kijk dan eens bij de vacatures op onze website of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Fijn dat je er bent!

Onze website maakt gebruik van de cookies van Google Analytics. Deze geven ons de mogelijkheid onze website te analyseren en verbeteren.

Accepteren Weigeren
Buster