‘Met verhuizing is vdBuijsInstall volledig klaar voor de toekomst’

WERNHOUT – Een historisch moment voor vdBuijsInstall. Deze maand nog verhuist het bedrijf van Kees van den Buijs van de huidige locatie aan de Wernhoutseweg in Wernhout naar het nieuwe en ultramoderne bedrijfspand op bedrijventerrein Rithmeesterpark in Breda. Met de verhuizing is vdBuijsInstall volledig klaar voor de toekomst.

DOOR ADDO SPRANGERS

“Donderdag 18 juli is de officiële verhuisdatum”, vertelt eigenaar Kees van den Buijs. “Aansluitend is er, zoals elk jaar tijdens de zomervakantie, een bedrijfssluiting van drie weken. Op dinsdag 13 augustus maken we vervolgens met z’n allen een frisse start.”

Welkom

Naar verwachting is het pand in de loop van september geheel gereed. Kees van den Buijs: “Op dit moment wordt de showroom afgebouwd. Tussendoor zijn onze klanten natuurlijk gewoon welkom bij onze verkoopmedewerkers voor informatie en adviezen over bijvoorbeeld vervanging of plaatsing van apparatuur voor verwarming, koeling en luchtbehandeling, en over warmtepompen en zonneboilers. Ook staan onze medewerkers klaar voor bijvoorbeeld het maken van badkamertekeningen.”

Duurzame technieken

Bijzonder trots is hij op de afdeling voor duurzame technieken die straks in de showroom wordt ondergebracht. Deze afdeling richt zich specifiek op de vervanging van verwarmingsinstallaties, energieadviezen, plaatsing van warmtepompen en hybride oplossingen. “Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. Deze is uitermate geschikt voor woningen die nog niet verduurzaamd zijn of woningen met radiatoren. Uiteraard kunnen klanten hier ook terecht voor alle adviezen met betrekking tot subsidies.”

Sanidrõme badkamershowroom

Een ander oogappeltje is de Sanidrõme Van den Buijs badkamershowroom met een uitgebreid nieuw tegelassortiment. “Die showroom wordt ingericht met alle Sanidrõme ‘look and feel’-opstellingen. Daarnaast worden er digitale presentaties gegeven, welke een goed beeld schetsen van alle mogelijkheden op het gebied van badkamers.”

Verzorgingsgebied

De bouw van een geheel nieuw bedrijfspand op het Bredase bedrijventerreinen Rithmeesterpark is een bewuste en strategische keuze geweest, zo maakt Kees van den Buijs duidelijk. “Het nieuwe pand ligt zeer centraal voor zowel onze leveranciers als onze personeelsleden. Die komen namelijk uit het hele gebied tussen Zundert, Tilburg, Moerdijk en Bergen op Zoom. Dat gebied is tevens ons voornaamste verzorgingsgebied voor wat betreft onze projecten. Voor wat betreft particulieren bedienen wij vooral de regio Zundert en Breda, al zijn wij actief in heel West-Brabant.”

Ruimte

Ruimte is het grote toverwoord als het gaat om het nieuwe bedrijfspand. Zo is er op het terrein veel ruimte voor de opslag van wat grotere materialen ten behoeve van de prefabricatie van installaties. Ook is ruime parkeergelegenheid voor het eigen personeel. Eveneens heel ruim opgezet is de expeditieruimte voor dag- en nachtleveringen. “Voor de prefabricatie van installatiedelen richten wij een moderne nieuwe werkplaats in. We hebben hier steeds meer werk in én zoeken hier ook personeel voor”, aldus Kees van den Buijs.

Servicemagazijn

In het nieuwe pand is eveneens een eigen servicemagazijn ondergebracht. “Hier kunnen onze servicemonteurs ‘s avonds en in het weekend terecht voor het ophalen van materialen voor klanten met een serviceabonnement”, vervolgt hij. “In de bedrijfshal is ook veel meer ruimte voor opslag van inkomende en uitgaande goederen. Verder is er buiten ook volop plaats voor de scheiding van alle restmaterialen, zoals bouw- en verpakkingsmaterialen. Daarnaast beschikken we over opslagruimte voor gassen.”

Kantoor

Ook met betrekking tot het kantoor is aan alles gedacht. “Via kast-en wandscheidingen zijn de verschillende afdelingen ruim opgezet en kan iedereen werken in een – ook akoestisch gezien – goede werkomgeving”, zegt Kees van den Buijs. “Het kantoor is onderverdeeld in drie afdelingen: een serviceafdeling, een afdeling particuliere werken en een afdeling utiliteit en meervoudige woningbouw. De serviceafdeling houdt zich bezig met onderhoud en service voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. De afdeling particuliere werken richt zich op onder andere nieuwbouw, particuliere woningbouw, kluswerk en uitbreiding en vervanging van apparatuur. De afdeling utiliteit en meervoudige woningbouw ten slotte houdt zich onder meer bezig met woningbouwprojecten, zorggebouwen, kantoren en scholen. Verder hebben we nog een ondersteunende afdeling facilitair en administratie.”

Groei

In het hele gebouw zijn straks zo’n dertig personen werkzaam, rekent Kees van den Buijs voor. “Al heb ik nu bijna zestig mensen in dienst. Tel je er tijdelijke krachten als zzp’ers en onderaannemers bij, dan zijn er voor ons elke dag wel zo’n zeventig tot tachtig man aan het werk. Het nieuwe pand is hoe dan ook groot genoeg om groei in de komende jaren op te vangen. Wij verwachten ook verder te groeien.”

Voorzieningen

Hij schetst de moderne voorzieningen die in het nieuwe bedrijfspand zijn aangebracht voor het personeel van vdBuijsInstall. “Voor de monteurs op de weg hebben we hier op de zaak verschillende faciliteiten, zoals een uitgebreide was- en kleedruimte voor zowel dames als heren. Daarnaast is er een ruime kantine annex scholingsruimte waar groepen tot wel zeventig personen kunnen worden ontvangen. Naast lezingen en presentaties kunnen hier bijvoorbeeld ook informatieavonden over woningbouwprojecten en duurzame installatietechnieken worden gehouden. Aan de kantine grenst verder een prachtig groot dakterras waar iedereen bij goed weer buiten kan zitten.”

Klimaatinstallatie

Bijzonder is ook de in het nieuwe pand geïnstalleerde klimaatinstallatie. “Het pand is gasloos en ‘nul-op-de-meter’, wat inhoudt dat energie wordt opgewekt met eigen pv-zonnepanelen. Daarbij gebruiken we de benodigde koelcapaciteit voor kantoren en showrooms uit de bodem via twaalf gesloten bronnen van 120 meter diep die aangesloten zijn op een warmtepomp. Daarnaast wordt ventilatielucht gekoeld of verwarmd om eventuele temperatuurschommelingen snel te kunnen opvangen. Ook de hal wordt verwarmd via een warmtepomp die energie uit de omgevingslucht haalt.”

Veiligheid

Met betrekking tot het sanitair is meer dan vermeldenswaardig dat voor de toiletgroepen en douches de nieuwste producten geïnstalleerd met automatische spoelkranen. ‘Last but not least’ zijn kosten nog moeite gespaard om te zorgen dat de beveiliging van het pand voldoet aan de laatste normen.

Loyaal

Kees van den Buijs meldt zeer tevreden te zijn over het door architect Richard van Rijen (van VVR Architecten) vervaardigde ontwerp. “Ontwerp en indeling van het nieuwe bedrijfspand zijn naar onze mening perfect ingevuld. Het past naar mijn mening ook perfect in het Rithmeesterpark. We beschikken nu over een supermooie werkplek met veel ruimte. Hier kunnen we mee de toekomst in. We koesteren daarbij ons loyale en vakkundige personeel. Meerdere personeelsleden zijn al vanaf het allereerste begin, sinds de start 29 jaar geleden, aan ons bedrijf verbonden. Ik ben heel blij met ons nieuwe pand, maar onze mensen zijn toch het belangrijkste van heel het bedrijf.”

Personeel gevraagd

vdBuijsInstall heeft momenteel meerdere openstaande vacatures. Ook biedt het bedrijf leerwerktrajecten aan. Belangstelling? Surf voor meer informatie naar https://vandenbuijs.nl/werkenbij/

vdBuijsInstall, Rithmeesterpark 15, 4838 GZ Breda, tel. (076) 5972229, www.vandenbuijs.nl, info@vandenbuijs.nl

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor klanten met een serviceabonnement is de servicedienst via hetzelfde telefoonnummer bereikbaar.

Bron: Internetbode

]