Nieuwbouw VdBuijsInstall van start

BREDA – Op het Rithmeesterpark Breda is vrijdag het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van vdBuijsInstall. Samen met Bredase wethouder economische zaken, Boaz Adank, dreef eigenaar Kees van den Buijs onder toeziend oog van zijn echtgenote en medeoprichter Marèse de eerste heipaal in de grond.

Het startsein gebeurde onder feestelijke omstandigheden onder een lekker warm schijnend zonnetje. Het voltallige personeel en een groot aantal genodigden was erbij aanwezig. Een feesttent, een in stelling gebrachte heimachine en het hele voertuigenpark van het bedrijf markeerden de plek waar medio volgend jaar het bedrijfspand in volle glorie zal staan.

Indeling

Naast kantooromgeving voor de engineering, werkvoorbereiding en serviceafdeling, zal het gebouw onderdak bieden aan de Sanidrõme showroom en studio Bart-Bakx badkamer-keuken en interieur design. Verder komt er een presentatie van duurzame installatietechnieken, een prefab installatie- en opleiding werkplaats, een magazijn, een gasopslag en logistieke ruimte. Bezoekers en eigen medewerkers zullen er meer dan voldoende parkeerruimte vinden.

Energiezuinig

De bedrijfsactiviteiten zullen in het nieuwe uiterst comfortabel gebouw plaatsvinden . Als aan de ontwerper van het pand, architect Richard van Rijen, daarnaar wordt gevraagd zegt hij kort en bondig: “Ik weet dat energietechniek Kees zijn passie is. Het wordt dus een energieneutraal gebouw dat voldoet aan alle moderne eisen.” Of, zoals een woordvoerder van aannemer Moeskops, het zei: “Een Nul op de Meter pand”.

Zichtlocatie

Om de groei die het bedrijf overkomt op te vangen, moest Kees uitzien naar een grotere locatie. Alle opties om in Zundert nieuwbouw te plegen, bleken niet haalbaar. Na wikken en wegen viel de keuze op het Rithmeesterpark, een ‘zichtlocatie’ met uitstekende ligging. “Voor ons als regionaal werkend installatiebedrijf is het hier een gunstige locatie,” laat Kees in dat verband weten. “Weliswaar verhuizen we met ons bedrijf naar Breda, maar mijn hart ligt in Zundert. Onze klanten in het Zundertse zullen we blijven bedienen met de kwaliteit en snelheid die ze gewend zijn. En maatschappelijk blijven we zeker ook verbonden.

Goede stap

Over de nieuwe locatie zegt Kees: “Ik ben overtuigd van deze grote stap voorwaarts”. In zijn toespraak liet hij zich dankbaar uit over de ondervonden medewerking van de Gemeente Breda: “Die was buitengewoon goed en boven mijn verwachting,” gaf hij duidelijk aan. Boaz Adank heette Kees met zijn bedrijf van harte welkom in de gemeente Breda die hij voor deze gelegenheid ‘Zundert-Noord’ noemde en wenste hem en zijn medewerkers veel succes.

 

Bron: De Internetbode