In het appartementencomplex bij de Valk in Wernhout worden vandaag door vdBuijsInstall de lucht-/ water warmtepompen van Daikin in bedrijf gesteld in de 6 nieuwe appartementen. Hiermee wordt dit het eerste officieuze gasloze appartementencomplex in Wernhout.

vdBuijsInstall is installateur van dit project voor verwarming/ koeling, water, ventilatie, riolering en sanitair waar 4 woningen en 6 appartementen worden gebouwd rondom een supermarkt.

Lucht-/ water warmtepompen

Een lucht-/ water warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht (zelfs bij -10 graden Celsius) en gaat via de compressor naar het binnendeel. Het koudemiddel wat in de leidingen zit wordt verwarmd door de compressie en verwarmd hierdoor het water wat in het buffervat en/of boilervat zit. Het verwarmde water uit het buffervat verwarmd op een comfortabele manier de woning via de vloerverwarming. Ook zorgt deze warmtepomp voor voldoende warm water voor de sanitaire tappunten. Bijkomend voordeel is dat deze warmtepompen ook de mogelijkheid hebben tot top-koeling in de zomer.  Ben jij benieuwd of dit toepasbaar is voor jouw situatie? Neem dan telefonisch contact met ons op.